ДОМАЋИ ЧИМИЧУРИ: Аргентински сос који осваја
Чимичури је један од најпознатијих сосова аргентинске кухиње, који се најчешће служи уз печено месо, али се одлично слаже и са поврћем, рибом или свежим хлебом. Освежавајући и ароматичан, припрема се од неколико основних намирница и спреман је за само неколико минута.

ФОТО: Novosti
Састојци:
- 1 шоља ситно сецканог свежег першуна
- 4 чена белог лука (ситно сецкана или згњечена)
- 2 кашике сушеног оригана
- 1 кашичица млевене чили папричице (по жељи, ако волите љуто)
- ½ кашичице млевеног црног бибера
- ½ кашичице соли
- ½ шоље црвеног винског сирћета
- ¾ шоље маслиновог уља (или блажег неутралног уља)
- 1 кашика ситно сецканог белог или црвеног лука (по жељи)
- 1 кашичица ситно сецкане црвене паприке (по жељи, за боју и текстуру)
Припрема:
Ситно исецкајте першун, бели лук, лук и црвену паприку. У чинији помешајте све сецкане састојке, додајте оригано, чили, бибер и со. Додајте сирће и добро промешајте да се састојци упију. Уз мешање полако додајте уље како би се сос лепо емулговао. Пробајте и по потреби додатно зачините. Оставите сос најмање 30 минута да одстоји, а идеално је да се хлади сат времена пре служења.
Чување: Сос чувајте у стакленој, добро затвореној тегли до 7 дана у фрижидеру.
Уживајте!

ОДАВДЕ ЈЕ ИЗАШЛА ГРУПА ЉУДИ И ЗАПУЦАЛА: Детаљи ужаса у Вишњичкој бањи, жена убијена, више рањених (ВИДЕО)
У ЛОКАЛУ у Вишњичкој бањи у Београду убијена је једна жена, а рањено још неколико особа, међу којима је и њен муж коме се лекари боре за живот.
30. 09. 2025. у 16:33

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)