ЈЕДНОСТАВНА КРЕМАСТА ЧОРБА ОД ПЕЧУРАКА –Рецепт за укусну чорбу
Ако волите супе које греју и тело и душу, ова чорба од печурака је идеалан избор. Брзо се припрема, од неколико основних намирница, а резултат је мирисна и баршунаста кремаста чорба која ће вас одмах освојити.

ФОТО: Novosti
Састојци
- 2 кашике путера
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 главица црног лука (ситно сецкана)
- 3 чена белог лука (млевена)
- 450 гр печурака (шампињона), на кришке
- 60 мл брашна
- 1 л повртног бујона
- 250 мл павлаке
- 1/2 кашичице сушеног тимијана
- со и бибер, по укусу
Припрема
У шерпи загрејте путер и маслиново уље, па динстајте црни и бели лук док не омекшају. Додајте печурке и пржите док не пусти сок и благо порумени. Умешајте брашно, добро промешајте и постепено сипајте бујон, мешајући да не буде грудвица.Додајте тимијан, со и бибер, па кувајте 10–15 минута. Сипајте павлаку, промешајте и кувајте још 2–3 минута да чорба постане кремаста. Послужите топло, уз парче домаћег хлеба или крутоне.
Пријатно!

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући
ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.
27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

"ЦИНИЧАН - У ПОЗИТИВНОМ СМИСЛУ": Москва о Трамповим покушајим да оконча ратове
ПРИСТУП америчког председника Доналда Трампа у вођењу дипломатије кроз склапање трговинских договора "прилично је циничан", али у позитивном смислу, изјавио је у петак представник Кремља Дмитриј Песков.
05. 09. 2025. у 19:51
Коментари (0)