КРЕМАСТ СА ШИТАКИ ПЕЧУРКАМА: Богати потаж, заситан, да може бити и главно јело
Овај потаж је толико богат разноврсним састојцима да вас врло лако може заситити, те може бити и главно јело, за вечеру, рецимо.
Фото Shutterstock
Потребно је:
- 200 г шитаке печурки
- дл неутралне павлаке
- веза першуна
- шаргарепа
- главица црног лука
- кромпир
- кашика брашна или густина
- босиљак
- куркума
- л воде
- со, бибер
- зачинско биље по жељи
Припрема:
Све састојке добро уситните у блендеру, осим воде и неколико печурки исечених на танке шните (које ћете сачувати за украшавање). Тако добијену смесу продинстајте на тихој ватри па, када састојци пусте течност, додајте кашику брашна или густина, све време брзо мешајући, да се не би створиле грудвице. Када маса постане хомогена и „укрчкана“, налијте воду и оставите да се кува још 15 минута, на средњој температури. Зачините, по потреби. Склоните са рингле, умешајте павлаку па послужите. Приликом сервирања поспите сачуваним шнитама печурки и зачинским биљем по жељи.
Препоручујемо
СТАРИНСКИ КОЛАЧ СА ВИШЊАМА: Спрема се брзо, а укус је враћа у детињство (ВИДЕО)
20. 12. 2025. у 09:50
ПОСНА ПОГАЧА ЗА СВЕТОГ НИКОЛУ: Рецепт за мекано и укусно тесто
19. 12. 2025. у 10:46
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
Објављени ИНТИМНИ кадрови Меланије Трамп из КУПАТИЛА - и то ЗЛАТНОГ! Доналд је питао да ли је видела, она му одговорила (ВИДЕО)
МЕЛАНИЈА је беспрекорно стилизована – шешири, штикле, фризура – све је у складу са њеним хладним и контролисаним имиџом
19. 12. 2025. у 19:01
Коментари (0)