КРЕМ СУПА ОД КАРФИОЛА: Фантазија сваког љубитеља оваквог ручка
Карфиол као главна намирница крем супе је пун погодак. Од овога се сласно можете најести и не треба вам ништа након овог јела. Но, то је делом и због тога што она брзо освоји све симпатије за столом. Рецепт је врло једноставан и уживаћете у припреми овог јела.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 крупнија главица карфиола
- 1 главица црног лука
- мало брашна
- 100мл павлаке за кување
- со
- бибер
- бујон
- мало белог лука
Припрема:
За почетак издинстајте лук на слабијој ватри, па додајте исецкани чен белог лука.
Карфиол исеците и очистите. Добро га исцедите и додајте у тигањ са луком.
Пржите га око пет минута, па додајте бујон. Нека се крчка док не омекша, а затим га штапним миксером изблендајте. Посолите и побиберите. Додајте мало брашна у смесу, а затим и мало павлаке за кување. Додавањем брашна и павлаке за кување, бирате жељену густину супе. Крчкајте супу на тихој ватри десетак минута, уз мешање.
За крај, можете препећи хлеб са маслиновим уљем и рузмарином, исецкати на коцкице и додати супи у току јела.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЋУРЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА: Рецепт за јело без којег не може да се замисли ручак
23. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ХИПОКРАТОВА СУПА: Одлична за имунитет и детоксикацију
21. 02. 2025. у 11:00Jована Васић

НАПРАВИТЕ ДОМАЋЕ РЕЗАНЦЕ ЗА СУПУ: Топла домаћа супа најукуснија је уз домаће резанце
09. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)