ЋУРЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА: Рецепт за јело без којег не може да се замисли ручак
Ћурећа супа са кнедлама је препуна укуса, поврћа и нутријената, идеална за ручак.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1400 г печених ћурећих костију и меса, што је масније, то боље
- 1 велики лук, исецкан
- 2 ребра целера, сецкана
- 2 л воде или пилећег бујона
- 2 кашике отопљене ћуреће масти
- 240 г лука исеченог на коцкице
- 120 г шаргарепе исечене на коцкице
- 120 г целера исеченог на коцкице
- 1 чен белог лука, ситно исецкан
- 1400 мл домаће богате ћуреће супе
- со и бибер по укусу
- 1 кашика сецканог першуна
- 1 кашика сецканог мирођије
За кнедле:
- 2 велика јајета, умућена
- 2 кашике отопљене ћуреће масти
- 1 кашичица соли
- ¼ кашичице бибера
- 1 прстохват паприке у праху
- 2 кашике соде бикарбоне
- 120 г брашна
Припрема:
Како бисте направили ову супу ставите ћуретину (месо, кости, кожу) у лонац. Додајте 1 сецкани лук и 2 ребра сецканог целера и ћурећи бујон. Доведите до кључања на јакој ватри, па смањите топлоту на ниску и наставите да кувате на лаганој ватри. Скидајте пену, али немојте уклањати никакву масноћу. Кувајте око 3 сата. Док се супа кува, скините масноћу док избија на површину и сачувајте је у чинији. Сачувајте око 4 кашике ћуреће масти.
Након што уклоните површинску масноћу, процедите супу у шерпу. Лагано умутите 2 јајета у посебној посуди за мешање. Додајте 2 кашике охлађене истопљене ћуреће масти и промешајте. Умешајте со, бибер и паприку. Додајте мало соде бикарбоне. Додајте брашно и мешајте виљушком док смеса не почне да се згушњава, 1 или 2 минута. Покријте посуду пластичном фолијом и ставите у фрижидер док се не стегне, око 30 минута.
Загрејте 2 кашике ћуреће масти у великом лонцу на средњој ватри. Убаците 240 г лука исеченог на коцкице, 120 г шаргарепе исечене на коцкице, 120 г целера исеченог на коцкице и со. Пржите док лук не постане провидан, 6 или 7 минута. Додајте нарезани бели лук и пржите још минут. Додајте ћурећу супу и пустите да проври. Крчкајте док поврће не омекша, око 20 минута. Проверите зачине и прилагодите со, ако је потребно.
Тесто за кнедле поделите на 8 делова и сваки разваљајте у куглу мокрим рукама. Ставите лонац слане хладне воде да проври. Убацујте кнедле у кипућу воду. Смањите топлоту тако да лагано крчкају и поклопите лонац, па кувајте око 30 минута. У супу умешајте свеже сецкани першун и мирођију. Прелијте врућу супу преко кнедли. Сервирајте супу са кнедлама и уживајте.
(stvarukusa)
Препоручујемо
ХИПОКРАТОВА СУПА: Одлична за имунитет и детоксикацију
21. 02. 2025. у 11:00Jована Васић
НАПРАВИТЕ ДОМАЋЕ РЕЗАНЦЕ ЗА СУПУ: Топла домаћа супа најукуснија је уз домаће резанце
09. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋУ ПИЛЕЋУ СУПУ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли
10. 01. 2025. у 13:00Новости онлине
ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА У БРИСЕЛУ? ЕУ убеђује Белгију да прихвати план који би разбеснео Русију, воде се разговори ван главне сале самита
ЕВРОПСКА комисија и Белгија тренутно воде интензивне разговоре ван главне сале самита како би усагласиле најосетљивије делове плана Европске уније за коришћење 210 милијарди евра замрзнуте руске имовине у корист Украјине, рекло је за Политико пет дипломата и званичника ЕУ упознатих са током преговора.
18. 12. 2025. у 16:38
"СРБЕ СУ РАСТРГЛИ, РАСТРГЛИ СУ ЈЕДАН НАРОД" Путин жестоко ударио по Европи: Тамо нема цивилизације, само деградације!
ИСПОСТАВИЛО се да на Западу нема никакве цивилизације, већ само континуирана деградација, изјавио је председник Русије Владимир Путин на проширеном колегијуму Министарства одбране Русије.
17. 12. 2025. у 13:13
МИМУ ЗАУСТАВИЛА ПОЛИЦИЈА: Изненадило их је оно што су затекли у колима
НАКОН што их је зауставила полиција, призор у колима их је изненадио...
17. 12. 2025. у 10:09
Коментари (0)