САЛАТА ОД ЦРВЕНОГ КУПУСА: Савршен додатак сваком оброку
Салата од црвеног купуса се динста, има доста зачина и разликује се од уобичајених прилога.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 750 г црвеног купуса
- 2 црвена лука
- 1 кашика масти или 1 кашика биљног или маслиновог уља
- 1 кашичица семена кима
- 1 кашичица млевене алеве паприке
- 2 ловорова листа
- 3 чена белог лука, нарезана
- 100 г ораха, нарезаних на четвртине, плус 2 кашике сирћета
- Мало лишћа естрагона
Припрема:
За салату од динстаног црвеног купуса, прво купус исеците на четвртине и уклоните језгро, ољуштите лук и ставите и једно и друго у фрижидер док не будете почели са припремом остатка састојака. Ситно исеците купус и нарежите лук. Загрејте маст или уље у великом лонцу на средњој ватри, затим додајте лук и кувајте 8 минута док не омекша. Додајте купус и кувајте још 10 минута, повремено мешајући. Умешајте ким, алеву паприку, ловоров лист, бели лук, орахе и сирће. Укључите ринглу на нижу до средње и кувајте 1 сат, повремено мешајући, док црвени купус и остали састојци не омекшају. Када будете спремни за сервирање, зачините по укусу сољу и бибером (можете додати и мало вишка сира ако мислите да је потребно), а затим умешајте листове естрагона. Уживајте у салати са динстаним црвеним купусом!
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САЛАТА ОД КИНОЕ: Освежавајући и здрав оброк са поврћем и лимуновим преливом
04. 10. 2024. у 11:00

САЛАТА ОД СОЧИВА И БАТАТА: Врло једноставно јело инспирисано Медитераном
28. 09. 2024. у 07:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)