ШПАНСКА САЛАТА ОД ПАРАДАЈЗА: Свеж укус и једноставност ове салате обећавају да ће вас одушевити
Освежавајућа шпанска салата од парадајза, позната у Шпанији као "Енсалада де Томате", препуна је укуса, направљена од једноставних састојака за само 10 минута.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 велика парадајза
- 2 кашике маслиновог уља
- 1/2 кашике сирћета (по избору које волите)
- 1 чен белог лука
- 1 кашичица сушеног оригана
- шака ситно исецканог першуна
- морска со и црни бибер
Припрема:
Парадајз оперите и осушите па исеците на танке колутове. Затим их ставите у један слој, зачините морском сољу и црним бибером само са једне стране и оставите да одстоје пет минута.
У међувремену направите прелив, додајте две кашике маслиновог уља у малу чинију, заједно са 1/2 кашике сирћета, ситно нарендајте један чен белог лука, додајте једну кашичицу сувог оригана и лагано зачините морском сољу и црним бибером, умутите заједно док се добро не измеша.
После 5 минута пренесите кришке парадајза у посуду за сервирање, пазећи да отресете вишак воде са њих, прелијте парадајз преливом и поспите ситно сецканим першуном, уживајте!
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БРЗА САЛАТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се зачас, а поједе у трену, прсте да полижете
15. 08. 2024. у 10:43

ВИТАМИНСКА САЛАТА: Феноменална салата која ће добро доћи вашем организму
06. 08. 2024. у 15:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)