РЕЦЕПТ ЗА УКУСНУ ПАРАДАЈЗ ЧОРБУ СА ПИРИНЧЕМ: Укус ће засенити све оне које сте до сада пробали

Новости онлине

04. 07. 2024. у 10:00

Парадајз чорба је старо али врло укусно јело, за које вам не треба много новца, а ваши укућани ће је сигурно обожавати. Без обзира на то да ли је припремате од свежег поврћа или од сока који сте припремили за зимницу, чорба од парадајза је једнако укусна.

РЕЦЕПТ ЗА УКУСНУ ПАРАДАЈЗ ЧОРБУ СА ПИРИНЧЕМ: Укус ће засенити све оне које сте до сада пробали

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г свежег парадајза
  • главица црног лука
  • 4 чена белог лука
  • 100 г пиринча
  • 1 кашика брашна
  • со, бибер
  • 1 кашичица шећера
  • кашичица млевене паприке
  • першун
  • уље
  • зачини по жељи

Припрема: 

Парадајз засеците и ставите накратко у кључалу воду. Затим га ставите у хладну воду и ољуштите, па исеците на коцкице. Лук очистите и исеците ситно. У шерпу сипајте мало уља, а када се загреје, прво ставите лук да се динста, а онда додајте кашику брашна, парадајз и шећер. Мешајте док се све не сједини.

Парадајз налијте водом да огрезне, смањите температуру и оставите да се крчка све док парадајз не омекша. По потреби додајте још мало воде. После 15 минута кувања, додајте пиринач, зачине и уситњен бели лук, па оставите да се крчка док се пиринач не скува.

Чорбу служите топлу, уз свеж хлеб.

(Оna)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ЦЕО СВЕТ СЕ СМЕЈЕ ХРВАТИМА: Ево шта су данас урадили навијачи у Хрватској - и тиме се хвале (ФОТО)