РЕЦЕПТ ЗА УКУСНУ ПАРАДАЈЗ ЧОРБУ СА ПИРИНЧЕМ: Укус ће засенити све оне које сте до сада пробали
Парадајз чорба је старо али врло укусно јело, за које вам не треба много новца, а ваши укућани ће је сигурно обожавати. Без обзира на то да ли је припремате од свежег поврћа или од сока који сте припремили за зимницу, чорба од парадајза је једнако укусна.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г свежег парадајза
- главица црног лука
- 4 чена белог лука
- 100 г пиринча
- 1 кашика брашна
- со, бибер
- 1 кашичица шећера
- кашичица млевене паприке
- першун
- уље
- зачини по жељи
Припрема:
Парадајз засеците и ставите накратко у кључалу воду. Затим га ставите у хладну воду и ољуштите, па исеците на коцкице. Лук очистите и исеците ситно. У шерпу сипајте мало уља, а када се загреје, прво ставите лук да се динста, а онда додајте кашику брашна, парадајз и шећер. Мешајте док се све не сједини.
Парадајз налијте водом да огрезне, смањите температуру и оставите да се крчка све док парадајз не омекша. По потреби додајте још мало воде. После 15 минута кувања, додајте пиринач, зачине и уситњен бели лук, па оставите да се крчка док се пиринач не скува.
Чорбу служите топлу, уз свеж хлеб.
(Оna)
Препоручујемо

ОДЛИЧАН РЕЦЕПТ ЗА РИБЉУ ЧОРБУ: Специјалитет који ни највећи гурмани не одбијају
05. 06. 2024. у 11:00

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)