РЕЦЕПТ ЗА УКУСНУ ПАРАДАЈЗ ЧОРБУ СА ПИРИНЧЕМ: Укус ће засенити све оне које сте до сада пробали
Парадајз чорба је старо али врло укусно јело, за које вам не треба много новца, а ваши укућани ће је сигурно обожавати. Без обзира на то да ли је припремате од свежег поврћа или од сока који сте припремили за зимницу, чорба од парадајза је једнако укусна.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г свежег парадајза
- главица црног лука
- 4 чена белог лука
- 100 г пиринча
- 1 кашика брашна
- со, бибер
- 1 кашичица шећера
- кашичица млевене паприке
- першун
- уље
- зачини по жељи
Припрема:
Парадајз засеците и ставите накратко у кључалу воду. Затим га ставите у хладну воду и ољуштите, па исеците на коцкице. Лук очистите и исеците ситно. У шерпу сипајте мало уља, а када се загреје, прво ставите лук да се динста, а онда додајте кашику брашна, парадајз и шећер. Мешајте док се све не сједини.
Парадајз налијте водом да огрезне, смањите температуру и оставите да се крчка све док парадајз не омекша. По потреби додајте још мало воде. После 15 минута кувања, додајте пиринач, зачине и уситњен бели лук, па оставите да се крчка док се пиринач не скува.
Чорбу служите топлу, уз свеж хлеб.
(Оna)
Препоручујемо
ОДЛИЧАН РЕЦЕПТ ЗА РИБЉУ ЧОРБУ: Специјалитет који ни највећи гурмани не одбијају
05. 06. 2024. у 11:00
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
Објављени ИНТИМНИ кадрови Меланије Трамп из КУПАТИЛА - и то ЗЛАТНОГ! Доналд је питао да ли је видела, она му одговорила (ВИДЕО)
МЕЛАНИЈА је беспрекорно стилизована – шешири, штикле, фризура – све је у складу са њеним хладним и контролисаним имиџом
19. 12. 2025. у 19:01
Коментари (0)