ПИЛЕЋА ЧОРБА СА КЕЛЕРАБОМ: Лагана, здрава и преукусна чорбица
Ручак који подсећа на детињство.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- пилетина по потреби
- 2 средње шаргарепе
- 1 кромпир
- спанаћ или блитве по укусу
- зачин ц по укусу
- со по укусу
- бибер по укусу
- брашно 1 кашика
- вода 1 мања шоља
- першун по укусу
Припрема:
Црни лук исецкати и пропржите на уљу. Потом додати пилеће месо. Све заједно динстати да месо мало омекша. Келерабу, кромпир, тиквицу и шаргарепу исецкајте на коцке и додајте у омекшало месо. Посолити и зачинити и продинстати пар минута. Затим долити воде око 1,5 литар и кувати на тихој ватри око сат времена. Брашно промешати са водом и сипати у чорбу. Блитву или спанаћ ситно исецкати и пред крај кувања убаците у чорбу. Додајте бибер, зачин ц, промешати и оставите да се кува још 5 минута. Кувану чорбу склонити са ватре и послужити декорисано сецканим першуном. Чорбу послужите уз домаћи хлеб. Тако ћете имати комплетан ужитак!
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)