ХЛАДНА СУПА ОД РОТКВИЦА: Нема кувања и спремна је за тили час, а одличан је диуретик
Ово је јако здрава и укусна супа, посебно за оне који имају проблем са задржавањем течности у организму, јер је ротквица изузетно добар диуретик. Лако се прави, нема кувања, ни термичке обраде, па се сви здрави састојци у поврћу задржавају.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 везе ротквица
- 400 г киселог млека
- 1 средњи краставац
- 2 чена белог лука
- 1 кашика маслиновог уља
- со, бибер
- мало лимуновог сока
Припрема:
Ротквице очистите, добро их оперите, па трећину исеците на танке колутове, а остатак убаците у блендер, додајте очишћене ченове белог лука и половину ољуштеног краставца, па све добро изблендирајте. На крају убаците добро охлађено кисело млеко и још кратко блендирајте да добијете уједначену смесу. Добијену супу преспите у већу чинију, па додајте преостали краставац исечен на ситне коцкице и све зачините по укусу. Сипајте у тањире, украсите колутовима ротквице и зеленишем по избору, па поспите са пар капи сока од лимуна.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СУПА ОД ШАРГАРЕПЕ: Брзинска и лака припрема, а укус фантастичан
21. 05. 2024. у 14:00

ГУРМАНСКА ХАМБУРГЕР СУПА: Супа са млевеном говедином и поврћем
17. 05. 2024. у 15:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)