ФРАНЦУСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Чорба од црног лука с хлебом и пармезаном, запечена у рерни!
Укусно кувано јело на француски начин.
Састојци:
- 300 г црног лука
- 50 г ренданог пармезана
- 50 г путера
- 5 кашика киселе павлаке
- 6 кришки хлеба
- 1 кашика брашна
Припрема:
Исецкајте црни лук на танке листиће и продинстајте на загрејаном путеру да порумени. Додајте брашно и мешајте на тихој ватри 3-4 минута. Додајте 1,5 литар воде и појачајте ватру да проври. Тада смањите ватру и кувајте 20 минута. Посолите и побиберите по укусу. Додајте павлаку уз мешање. Одозго ставите кришке хлеба, поспите их пармезаном и пеците у загрејаној рерни на 180 степени док се качкаваљ не запече.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋА ЧОРБА СА ПИЛЕЋОМ ЏИГЕРИЦОМ: Нема ништа лепше од домаће вруће чорбице
13. 05. 2024. у 17:46
ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КУПУСА: Јело које окрепљује и враћа снагу, идеално за мршављење
24. 04. 2024. у 13:00
КРЕМ ЧОРБА ОД КЕЉА И КРОМПИРА: Здраво кувано јело богато витаминима
06. 05. 2024. у 13:00
"ИЗГЛЕДА 30 ГОДИНА МЛАЂЕ" Невероватна трансформација након пластичне операције у Турској, пљуште коментари (ФОТО)
ПЛАСТИЧНИ хирурзи у Турској извршили су невероватну трансформацију лица мушкарца - толико да неки људи верују да сада изгледа "30 година млађе".
01. 06. 2024. у 10:46
ВАЖНА ОДЛУКА СТУПА НА СНАГУ 15. ЈУНА: Возачи електричних тротинета моћи ће да учествују у саобраћају само под једним условом
МУП Републике Србије издао је саопштење у коме се наводе обавезе возача електричних тротинета, а од 15. јуна моћи ће да учествују у саобраћају само под условом да имају одговарајућу налепницу.
01. 06. 2024. у 10:30
"СЛОМИЛО МЕ ЈЕ, ПОТПУНО" Смрт у дому Снежане Савић - глумица месецима ћутала: "Много ми је тешко..."
ДОМ драмске уметнице почетком године завијен је у црно, а она од тог трена не може да дође себи.
30. 05. 2024. у 20:59
Коментари (1)