ФРАНЦУСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Чорба од црног лука с хлебом и пармезаном, запечена у рерни!

Новости онлине

17. 05. 2024. у 07:00

Укусно кувано јело на француски начин.

ФРАНЦУСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Чорба од црног лука с хлебом и пармезаном, запечена у рерни!

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г црног лука
  • 50 г ренданог пармезана
  • 50 г путера
  • 5 кашика киселе павлаке
  • 6 кришки хлеба
  • 1 кашика брашна

Припрема:

Исецкајте црни лук на танке листиће и продинстајте на загрејаном путеру да порумени. Додајте брашно и мешајте на тихој ватри 3-4 минута. Додајте 1,5 литар воде и појачајте ватру да проври. Тада смањите ватру и кувајте 20 минута. Посолите и побиберите по укусу. Додајте павлаку уз мешање. Одозго ставите кришке хлеба, поспите их пармезаном и пеците у загрејаној рерни на 180 степени док се качкаваљ не запече.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (1)

МЛАДИ СРБИН ЗАПРЕПАСТИО АМЕРИКУ! Шутира боље од свих Срба - и не, није син Пеђе Стојаковића (ВИДЕО)