ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Укусна, сочна, нико не може да јој одоли
Нека посна салата са поврћем и макаронама буде ваш избор за данас.

Foto: Jutjub/Printskrin/Mama Buba
Састојци:
- 230 г макарона
- 1,5 штап целера
- 1 паприка
- 1 љубичасти лук
- 1 шаргарепа
- 3-4 кисела краставца
За дресинг:
- 3/4 шоље посне киселе павлаке
- 1/2 шоље мајонеза
- 1/4 шоље сока од киселих краставаца
- 2 кашике сенфа
- 2 кашике сирћета
- 2 кашичице шећера
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице бибера
- мало першуна
Припрема:
Макарону скувајте, па оцедите. Затим им додајте сецкани целер, паприку, љубичасти лук, шаргарепу и кисели краставац. Промешајте. У другој посуди помешајте посну киселу павлаку, посни мајонез, сенф, сок од киселих краставаца, шећер, па посолите и побиберите. Све добро сједините, па додајте сецкани першун. Прелијте дресинг преко салате и промешајте, па оставите да одстоји минимум сат времена у фрижидеру или преко ноћи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МЕДИТЕРАНСКА ПОСНА САЛАТА: Једноставна, а укусна, одушевиће вас на први залогај
24. 04. 2024. у 11:00

ПОСНА САЛАТА ОД БОРАНИЈЕ И ПАСУЉА: Заситиће вас, а припрема је брза и једноставна
17. 04. 2024. у 13:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)