КРЕМ ЧОРБА ОД СПАНАЋА СА ДОМАЋИМ КРУТОНИМА: Са рузмарином и кромпиром, ароматична и укусна
КАДА вам се једе нека чорбица, један од здравих и укусних предлога је крем чорба са спанаћем.

Фото: Free Images Pixabay
Служи се са домаћим крутонима, а посебну ароматичну ноту даје јој рузмарин. Ако имате, користите свежи спанаћ, а ништа лошији укус нећете добити употребом замрзнутог.
Састојци:
За крутоне: Foto: Shutterstock
2 шоље хлеба од киселог теста исеченог на коцкице
2 кашике маслиновог уља
1 млевени чешањ белог лука
1 кашика исецканог свежег рузмарина
За супу: Фото Shutterstock
1 кашика путера
1 главица црног лука
1 млевени чешањ белог лука
1 кашика ситно исецканог свежег рузмарина
¾ кашичице соли
млевени бибер по укусу
2 шоље ољуштеног црвеног кромпира исеченог на коцкице
1 коцкица за пилећу супу
4 шоље вруће воде
6 шољица свежег лишћа спанаћа
изрендан мускатни орашчић за посипање (опционо)
Рецепт за крем супу од спанаћа са домаћим крутонима:
У већој чинији убаците исецкан хлеб, маслиново уље и бели лук и добро сједините састојке. Поређајте по плеху обложеном пек-папиром. Пеците на 190°C око 12-15 минута, односно док крутони не постану хрскави и не поприме златну боју.
У међувремену почните са прављењем крем супе тако што ћете отопити путер у великој шерпи на средњој ватри. Додајте исецкан црни лук, бели лук, рузмарин, со и бибер. Смањите мало температуру, па динстајте још око 5 минута, мешајући. Убаците кромпир, па кувајте још 3 минута, такође мешајући. Коцкицу за пилећу супу размутите у врућој води, па и њу додајте у шерпу. Оставите да прокључа на средњој ватри, па након тога кувајте док кромпир не омекша, отприлике 15 минута. Додајте спанаћ, па промешајте и кувајте док не омекша, око 10 минута. Изблендирајте крем супу, па је поспите мускатним орашчићем и крутонима.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)