И ДЕЦА ГА ОБОЖАВАЈУ: Потаж од грашка - Брз, једноставан и здрав

Novosti online

16. 01. 2024. у 12:00

Потаж од грашка је изузетно једноставан за припрему, буде готов врло брзо, а толико је здрав и укусан да га и деца обожавају.

И ДЕЦА ГА ОБОЖАВАЈУ: Потаж од грашка - Брз, једноставан и здрав

Фото Shutterstock

Испробајте и потаж са јабукама и шаргарепом. Потаж од грашка прави се без трунке павлаке за кување или неког сличног додатка. Сазнајте како се прави потаж од грашка!

Састојци:

1 кашика маслиновог уља

1 лук средње величине, исечен на коцкице
250 грама кромпира средње величине, исеченог на коцкице
600 мл бујона од поврћа
500 грама смрзнутог или свежег грашка
10 листова свеже менте
со и бибер, по укусу

За украшавање:

2-3 кашике куваног грашка

1 кашика пињола
екстра девичанско маслиново уље

Рецепт за потаж од грашка:

За потаж од грашка загрејте маслиново уље у великом лонцу на средњој ватри. Додајте лук и пржите око 5 минута док не омекша и не постане провидан. Додајте кромпир исечен на коцкице и бујон од поврћа, а када проври, смањите ватру, покријте поклопцем и кувајте 10 минута или док коцкице кромпира не омекшају. Додајте грашак и динстајте 4 минута. Угасите ватру, зачините сољу, бибером и листићима свеже нане. Пустите да се мало охлади пре блендирања.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ИТАЛИЈА У ШОКУ: Ево због кога је Јаник Синер оставио девојку (ФОТО)