НАЈБОЉА КРОМПИР ЧОРБА: Кремаста и окрепљујућа, уз додатак хрскаве сланине

Novosti online

11. 01. 2024. у 20:00

КРЕМАСТА кромпир чорба има доста сланине, савршена је за хладније дане. Врло је ароматична због зачина и лука, а треба вам само један лонац за припрему.

НАЈБОЉА КРОМПИР ЧОРБА: Кремаста и окрепљујућа, уз додатак хрскаве сланине

Фото Shutterstock

За кремастукромпирчорбу биће довољно да одвојите укупно сат времена за припрему. Сазнајте како се прави!

Потребно:

* 6 трака сланине исечене на мале комаде
* 3 кашике путера
* 200 г црвеног лука, сецканог
* 3 велика чена белог лука, млевена
* 42 г вишенаменског брашна
* 1 кг кромпира ољуштених и исечених на коцкице
* 945 мл пилец́ег бујона
* 475 мл млека
* 155 мл слатке павлаке
* 1 ½ кашичица соли
* 1 кашичица млевене паприке
* ½ кашичице чилија у праху
* 160 г киселе павлаке
* Рендани чедар сир, влашац и додатна павлака и сланина за прелив по жељи

Рецепт за кромпир чорбу:

 Корак 1:

Испржите сланину, а затим лук:

За кромпирчорбу прво ставите комаде сланине са мало уља у велики лонац на средње јаку ватру и пржите док сланина не постане хрскава и не порумени. Уклоните комаде сланине и оставите са стране, остављајуц́и маст у шерпи. У преостало уље и масноћу од сланине додајте путер и сецкани лук и пржите на средњој темепратури док лук не омекша (3-5 минута). Додајте бели лук и пржите док не замирише (око 30 секунди). Поспите брашно по састојцима у шерпи и мешајте док смеса не постане глатка за кромпир чорбу (по потреби користите мутилицу).

 Корак 2:

Додајте кромпир и друге састојке:

Додајте кромпир исечен на коцкице у шерпу заједно са пилец́им бујоном, млеком, слатком павлаком, сољу, бибером и чилијем у праху. Добро промешајте. Пустите да проври и кувајте док кромпир не омекша када га пробушите виљушком (око 10 минута). Смањите топлоту да проври и извадите отприлике половину охлађене супе у блендер и измиксирајте док маса не постане глатка. Пасирану супу вратите у шерпу и додајте киселу павлаку и претходно испржене комаде сланине, а потом добро промешајте. Оставите чорбу да се крчка 15 минута пре сервирања. При сервирању, одозго додајте павлаку, сланину, чедар сир или влашац. Уживајте у кромпир чорби!

(StvarUkusa/Mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО Захарова упутила мистериозну поруку Западу

"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".

01. 11. 2025. у 19:52

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.

29. 10. 2025. у 16:17

Коментари (0)

Вода – ресурс који Србија може да понуди свету