БЕЛА ЧОРБА СА ПИЛЕЋИМ БУЈОНОМ: Нек се све крчка 15 минута

Novosti online

26. 01. 2023. у 18:20

Издинстајте посебно изгњечен бели лук, посебно сецкани црни, све на маслиновом уљу и маслацу, па промешајте и додајте сецкану мајчину душицу, першун и пилећи бујон. Нека се крчка отприлике 15 минута.

БЕЛА ЧОРБА СА ПИЛЕЋИМ БУЈОНОМ: Нек се све крчка 15 минута

Фото Shutterstock

Снизите температуру, додајте измрвљени хлеб и оставите на укљученој рингли још пет минута.

Извадите смесу из шерпе и преручите у блендер, па измиксајте док не добијете кремасту текстуру. После тога мешавину вратите у шерпу, прелијте литром кључале воде, додајте павлаку, со и бибер по жељи.

Потребно је:

  • 6 ченова белог лука
  • 2 кашике маслаца
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 2 главице црног лука
  • кашичица першуна или целера
  • кашичица мајчине душице
  • 250 мл пилећег бујона
  • кашика павлаке
  • стари хлеб

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

НАЈАТРАКТИВНИЈА ХРВАТИЦА БЕСНА: Е, баш идем!