ПАПРИКАШ СА СИРОМ И ПАРАДАЈЗОМ: Кремасто и укусно
Топла, кремаста и мирисна комбинација паприке, парадајза и свежег сира права је посластица за љубитеље лаганих, али хранљивих јела. Једноставна припрема и богат укус чине овај паприкаш савршеним избором за ручак или вечеру, уз свеж хлеб или као прилог месу.
ФОТО: Novosti
Паприкаш са сиром и парадајзом
Састојци:
- 8–10 паприка
- 1 главица црног лука
- 4 велика парадајза
- 250 г сира
- маслиново уље
- со и бибер
Припрема:
На маслиновом уљу пропржите ситно сецкан црни лук док не постане стакласт. Додајте исечене паприке и динстајте неколико минута да омекшају. Убаците ољуштене и ситно исецкане парадајзе, па кувајте док поврће не омекша и сос не постане густ. Зачините сољу и бибером. На крају умешајте сир и лагано промешајте да се сједини са поврћем и добије кремасту структуру. Послужите топло, уз хлеб или као прилог месу.
Пријатно!
Препоручујемо
ПЕЧЕНА ЈАЈА СА ПЕСТОМ И ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Медитерански оброк за 20 минута
27. 11. 2025. у 17:00
ДОМАЋИ КОЛАЧ СА БОБИЧАСТИМ ВОЋЕМ: Мирис детињства на вашем столу
27. 11. 2025. у 15:00
ЈЕДНА ГРЕШКА ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Откривен узрок несреће у којој су страдали Ана Радовић и њен пријатељ (ФОТО)
АУТОМОБИЛ са телима Ане Радовић (20) и Александара Масалушић (37) пронађен је јуче на магистралном путу Пожега-Чачак, а прве информације из истраге указују да је узрок тешке несреће пребрза вожња, односно неприлагођена брзина условима на путу.
27. 11. 2025. у 18:47
У ХИТНОЈ ПОМОЋИ СЕ ЈАВИЛИ НА ПОЗИВ СА АНИНОГ ТЕЛЕФОНА: "Новости" откривају шта се дешавало након страшне несреће код Чачка
АНА Радовић (20) из Чајетине и њен пријатељ Александар Масалушић (37) погинули су у тешкој саобраћајној несрећи у Овчарско-кабларској клисури, када су се сурвали са пута Чачак-Пожега, а након несреће са Аниног телефона "ајфон" упућен је позив хитној помоћи, сазнају "Новости".
27. 11. 2025. у 14:19
ОЛИВЕРА СМЕЊЕНА: Нови уредник на РТС - муж познате певачице, дуго је на јавном сервису
НА ТОЈ позицији у РТС-у је годинама уназад била Оливера Ковачевић.
26. 11. 2025. у 12:55
Коментари (0)