СВИЊСКИ ФИЛЕ У СОСУ ОД ПЕЧУРАКА: Рецепт за сочно месо и кремасти сос
Ово јело је прави домаћи класик – сочни свињски филе сервиран у мирисном сосу од печурака. Нежно месо и кремасти сос стварају савршену комбинацију, савршену и за породичну вечеру и за елегантну вечеру.

ФОТО: Novosti
Састојци:
- 600 гр свињског филеа
- 300 гр печурака
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 200 мл павлаке (30%)
- 150 мл поврћне или пилеће чорбе
- 2 кашике путера
- 2 кашике уља
- 1 кашичица сенфа
- со и бибер по укусу
- свежи першун за посипање
Припрема:
Скините кожу са свињског филеа и исеците га на кришке дебљине приближно 2 цм. Зачините сољу и бибером. Загрејте уље и путер у тигању и пропржите свињски филе са обе стране док не порумени (око 2-3 минута са сваке стране). Пребаците на тањир. У истом тигању пропржите ситно сецкани црни и бели лук. Додајте исечене печурке и динстајте док вода не испари и не порумени. Додајте чорбу, павлаку и сенф, добро мешајући. Кувајте неколико минута док се сос не згусне. Вратите запечене свињске филе у тигањ, покријте и крчкајте на лаганој ватри 10-12 минута, док филе не постану сочни и мекани. Поспите свежим першуном и послужите са кромпиром или пиринчем.
Пријатно!

ЕКСКЛУЗИВНО - ГЕНЕРАЛ ПОНОВО У СВОЈОЈ СРБИЈИ: Небојша Павковић слетео у Београд (ФОТО)
ГЕНЕРАЛ Небојша Павковић слетео је у Србију.
28. 09. 2025. у 17:53

АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ВУЧИЋЕМ! Пљуште коментари након гостовања на Њузмаксу: "Хоћемо га код Такера, дивно је чути овог мудрог човека"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је синоћ на америчкој телевизији Њузмакс, а његово гостовање привукло је велику пажњу америчке јавности.
27. 09. 2025. у 11:29

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)