ПАСТРМКА ИЗ РЕРНЕ СА КРОМПИРОМ: Ручак без много труда
Када вам је потребан здрав и укусан оброк који се сам припрема у рерни, пастрмка с кромпиром је прави избор. Све се слаже у један плех, без велике гужве у кухињи, а резултат је сочна риба с хрскавим кромпиром — савршен спој за недељни ручак или лагану вечеру.

FOTO: Novosti
Састојци (за 2 особе):
- 2 пастрмке (очишћене)
- 500 г кромпира (цео или у крупним комадима)
- 3 чена белог лука
- 1 лимун
- маслиново уље
- Свежи или сушени зачини: першун, рузмарин, тимијан
- Со и бибер
Припрема:
Кромпир:
Ољуштите цео мали кромпир или исеците већи на пола. Скувајте га у сланој води 7–8 минута – само да мало омекша. Оцедите и оставите са стране.
Пастрмка:
Очистите рибу, осушите папирним убрусом, па унутрашњост зачините сољу, бибером и белим луком. Убаците по неколико колутова лимуна и гранчицу зачина.
Плех:
Обложите плех пек папиром. Распоредите обарени кромпир, па између њих ставите пастрмке. Све прелијте са мало маслиновог уља и, ако желите, додајте неколико листића путера за бољи укус.
Печење:
Пећи у загрејаној рерни на 200 °C 25–30 минута, док риба не порумени, а кромпир добије златну корицу.
Служите:
Уз лимун, зелену салату или сезонско поврће.

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)