ЗНАЈУ ОНИ ШТА ВАЉА: Турски ђувеч, укусно, здраво и оригинално јело
Сада је право време за припрему овог јела јер све намирнице можете наћи свеже на пијаци. Невероватно је укусно и оригинално.
Фото Shutterstock
Потребно је:
- 800 г јагњетине
- 100 г бораније
- 3 кромпира
- 3 шаргарепе
- тиквица
- 3 паприке
- 3 парадајза
- 2 главице црног лука
- кашика црвене млевене паприке
- 2 ловорова листа
- 2 кашике мешавине сувих биљних зачина
- 3 чена белог лука
- 1/2 кашике сирћета
- со, бибер
Припрема:
Продинстајте црни и бели лук на загрејаном уљу док не пожуте, додајте шаргарепу и месо исечено на коцкице и динстајте 15 минута. По потреби долијте мало воде. Додајте очишћене и исечене паприке, боранију, тиквицу, кромпир, парадајз, патлиџан, ловор и, по потреби, још уља. Зачините и додајте још око 300 мл воде. Поклопите и кувајте на тихој ватри 15 минута. Склоните са шпорета и пребаците у посуду за печење. Пеците око сат у рерни, претходно загрејаној на 200 степени.
Препоручујемо
НАЈМЕКША ЈАГЊЕТИНА НА СВЕТУ: Сочни бут, уживаћете у сваком залогају
09. 06. 2025. у 09:00
НЕСТАЋЕ СА СТОЛА У СЕКУНДИ: Врући хлеб са сиром и белим луком (ВИДЕО)
08. 06. 2025. у 07:00
СПРЕМА СЕ БРЗО И ЛАКО, А СОЧНА ЈЕ И МЕКАНА: За ову пицу не треба да месите тесто
05. 06. 2025. у 07:00
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
МНОГО ЈЕ ЛУДА, БРАТЕ, БЕЖИ! Шабан убеђивао водитеља да не жени певачицу: "Нађи неку фину!"
ПОКОЈНИ краљ народне музике, Шабан Шаулић, био је човек кога су сви обожавали, а многи и дан-данас памте његове савете и критике.
05. 11. 2025. у 10:44
Коментари (0)