РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО ПРИПРЕМА: Пилетина са младим луком и зеленом папричицом

Новости онлајн

27. 06. 2025. у 09:00

АКО желите да припремите оброк са пилетином, овај рецепт је један од бољих предлога.

РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО ПРИПРЕМА: Пилетина са младим луком и зеленом папричицом

Foto: Printskrin Youtube/Khin's Kitchen

Данас припремамо најукуснији и најкремастији летњи оброк, укус одушевљава.

Састојци:

* 2 кашике маслиновог уља
* 60 г белог лука врло исецканог
* 450 г млевеног белог меса
* 2 љуте зелене папричице исецкане на танке колутове
* веза младог лука исецакног на колутове
* 2 кашичице црног соја соса
* 240 г свежих листова босиљка

Рецепт за пилетину са младим луком и зеленом папричицом:

Како бисте припремили пилетину, прво загрејте вок или дубоки тигањ на јакој ватри док не почне да се не дими. Сипајте уље, а затим одмах додајте бели лук.

Пржите бели лук док не почне да добија златно-смеђу боју, око 20 секунди. Додајте млевено пилеће месо и наставите да пржите и мешате, око 2 минута.

Умешајте исецкане папричице, исецкани млади лук и сојасос. Пржите око 15 секунди да чили папричице омекшају, затим додајте босиљак и наставите да пржите док босиљак не усахне.

Сервирајте са још свежег босиљка по жељи.

Уживајте. 

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КРАЈ, ГОТОВО! Јаник Синер на Вимблдону урадио оно што нико жив није очекивао