РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО ПРИПРЕМА: Пилетина са младим луком и зеленом папричицом
АКО желите да припремите оброк са пилетином, овај рецепт је један од бољих предлога.

Foto: Printskrin Youtube/Khin's Kitchen
Данас припремамо најукуснији и најкремастији летњи оброк, укус одушевљава.
Састојци:
* 2 кашике маслиновог уља
* 60 г белог лука врло исецканог
* 450 г млевеног белог меса
* 2 љуте зелене папричице исецкане на танке колутове
* веза младог лука исецакног на колутове
* 2 кашичице црног соја соса
* 240 г свежих листова босиљка
Рецепт за пилетину са младим луком и зеленом папричицом:
Како бисте припремили пилетину, прво загрејте вок или дубоки тигањ на јакој ватри док не почне да се не дими. Сипајте уље, а затим одмах додајте бели лук.
Пржите бели лук док не почне да добија златно-смеђу боју, око 20 секунди. Додајте млевено пилеће месо и наставите да пржите и мешате, око 2 минута.
Умешајте исецкане папричице, исецкани млади лук и сојасос. Пржите око 15 секунди да чили папричице омекшају, затим додајте босиљак и наставите да пржите док босиљак не усахне.
Сервирајте са још свежег босиљка по жељи.
Уживајте.
Пријатно!
Препоручујемо

ТОЛИКО ЈЕ СОЧАН И МЕКАН ДА СЕ БУКВАЛНО ТОПИ У УСТИМА: Ослић на манастирски начин
03. 06. 2025. у 07:00

СУПЕР УЖИНА КОЈА ЋЕ ВАМ ДАТИ ЕНЕРГИЈЕ: Јечмени кексићи (ВИДЕО)
02. 06. 2025. у 11:00

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)