СА БЕШАМЕЛОМ И ПЕЧУРКАМА: Вегетаријански крокети, нећете престати да их једете
Вреди мало се помучити око припреме ових крокета јер је укус невероватан, и просто маме да их једете још!

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 100 г шампињона
- 400 г кромпира
- 100 г шаргарепе
- 100 г целера
- 100 г грашка
- 1-2 кашике презли
- со, бибер
- уље

Foto: Shutterstock
За бешамел сос:
- 50 г маслаца
- 50 г глатког брашна
- 250 мл млека
- јаје
- 2 кашике ренданог пармезана
- млевени мускатни орашчић
За панирање:
- 2 јаја
- 50 г глатког брашна
- 50 г презли
Припрема крокета са бешамелом и печуркама
Кромпир скувајте у љусци, па га ољуштите и испасирајте. Очишћену шаргарепу, целер и грашак скувајте у мало слане воде, оцедите и уситните. Припремите густи бешамел сос на следећи начин: на загрејаном маслацу пропржите брашно, мешајући све време, умешајте млеко и кратко прокувајте. Пустите да се мало охлади па умешајте јаје, пармезан и мускатни орашчић. Додајте опране, очишћене и добро оцеђене шампињоне, које сте претходно ситно исецкали, кромпир, поврће и презле. Према потреби посолите, побиберите и добро промешајте. Од добијене смесе рукама обликујте крокете па их уваљајте у брашно, умућена јаја и презле. Испржите их на загрејаном уљу с обе стране, док не порумене.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САЛАТА ОД ЈАЈА: Одлична као прилог, а може бити и укусан оброк
24. 04. 2025. у 13:00

ХРСКАВА ЈАЈА СА СЛАНИНИЦОМ: Идеалан начин да их искористите после Ускрса
23. 04. 2025. у 07:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)