МЕДАЉОНИ У САФТУ: Ручак толико сочан и укусан да се остатак помаже са хлебом

Новости онлине

23. 04. 2025. у 10:00

Не зна се шта је укусније месо или сос.

МЕДАЉОНИ У САФТУ: Ручак толико сочан и укусан да се остатак помаже са хлебом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 – 1,2кг искоштеног врата или филеа
  • 1 главица црног лука
  • 4 пуне кашике ајвара
  • 100 мл парадајз сока
  • 1 кашичица сенфа
  • со и бибер, суви зачин
  • першунов лист, бели лук у гранулама, црвена млевена паприка
  • 200 мл супе, размућене коцке или чак воде ако ништа од тога нема
  • брашно да се медаљони уваљају
  • уље за пржење, 100 мл

Припрема:

Месо опрати и ако има неких жилица одстранити их. Исећи затим месо у медаљоне које неколико пута лупите чекићем за месо. Посолити и побиберити са обе стране.

Загрејати уље, не на најјаче, један степен мање. Уваљати сваки медаљон у брашно и ставити на врело уље да се пржи. Пржити са обе стране док не порумене па извадити на тањир. У исто уље додати ситно исецкан црни лук, сипнути мало воде па лук продинстати док не омекша. Склонити са ватре па додати ајвар и парадајз сок, а затим и зачине.

Мало соли, бибера би требало мало више, ал ставите по свом укусу, кашичица црвене млевене паприке, першунов лист, на врх кашичице белог лука у гранулама ( ако немате може и свеж ал га продинстајте са црним луком), сенф. Вратите на ватру да проври, промешајте па успите 100 мл супе.

Штапним миксером мало уједначите смесу, ако је потребно ( ко не воли лук нека тако све уситни ). Додајте остатак супе па вратите месо. Лепо га послажите, смањите ватру на лагану и оставите да проври.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.

29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21

Коментари (0)

ЦРНА УДОВИЦА ЗАВРШИЛА У КОЛИЦИМА: Наручила убиство мужа који је био на челу империје, па уживала у затвору 26 година