ПУЊЕНА ПЛЕЋКА: Сочно и сласно јело распаметиће вас од првог залогаја

Новости онлине

21. 04. 2025. у 08:30

Гурмански специјалитет за оне избирљиве, савршено укусан ручак.

ПУЊЕНА ПЛЕЋКА: Сочно и сласно јело распаметиће вас од првог залогаја

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1,5 кг свињске плећке без кости
  • 200 г димљене сланине
  • 10 краставчића
  • главица белог лука
  • 200 г ајвара
  • 50 мл уља
  • чаша белог вина

Припрема:

Месо расеците напола, растањите тучком, посолите, побиберите, премажите уљем и сенфом, а потом натрљајте ченовима белог лука. Сланину и сир исеците на танке режњеве, краставчиће на колутове, па их поређајте по месу које сте премазали ајваром, уролајте га и завежите. Прелијте месо остатком уља и чашом белог вина. Ставите у тепсију, затворите фолијом и пеците око два сата на 180 степени. Извадите из рерне, месо окрените, опет затворите фолијом и вратите у рерну на још сат времена. Десетак минута пре завршетка печења скините фолију и месо запеците да добије фину корицу. Исеците на танке режњеве и послужите.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

Где купити зимске јакне које заиста греју и прате вас целу сезону