ПРОСТО КАО (ЗАПЕЧЕНИ) ПАСУЉ: Сличан пребранцу, а укусно јело коме нећете одолети
Налик на пребранац, али ипак мало модификован, овај рецепт гарантује сласно јело после ког сасвим сигурно нећете остати гладни.
Фото Shutterstock
Потребно је:
- 50 дг пасуља
- 10 дг суве димљене сланине
- 40 дг црног лука
- 2 кашике парадајз пиреа
- 1 кашика млевене слатке паприке
- 3 гранчице першуновог листа
- 1 кашика брашна
- со, бибер
Припрема:
Пасуљ претходног дана оперите, потопите у хладну воду, а сутрадан га оцедите и ставите да се кува у, такође хладној, води. Када је скуван оцедите га тако да остане мало течности у њему. На уљу попржите на коцкице исечену сланину, додајте лук и мешајте док не омекша. Додајте млевену црвену паприку, парадајз пире и брашно, па измешајте и додајте пасуљу. Посолите, побиберите и на лаганој ватри кувајте око 5-10 минута. Након што прокључа пасуљ пребаците у ватросталну посуду, поспите насецканим першуновим листом и пеците у ререни, претходно загрејаној на 250 степени, 20-ак минута.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ЧУПАВЦЕ: Идеално решење уколико тражите преукусну посластицу
20. 12. 2025. у 15:30
СТАРИНСКИ КОЛАЧ СА ВИШЊАМА: Спрема се брзо, а укус је враћа у детињство (ВИДЕО)
20. 12. 2025. у 09:50
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
Објављени ИНТИМНИ кадрови Меланије Трамп из КУПАТИЛА - и то ЗЛАТНОГ! Доналд је питао да ли је видела, она му одговорила (ВИДЕО)
МЕЛАНИЈА је беспрекорно стилизована – шешири, штикле, фризура – све је у складу са њеним хладним и контролисаним имиџом
19. 12. 2025. у 19:01
Коментари (0)