ИТАЛИЈА НИКАД НИЈЕ БИЛА БЛИЖА: Шпагете карбонара, уживање у сваком залогају

Бојана Јовановић

12. 04. 2025. у 08:30

Кад помислите на Италију сигурни смо да одмах на уму имате и шпагете, а карбонара су сам синоним ове земље. Са хрскавом сланиницом, толико су укусне да нећете моћи да станете кад почнете да их једете.

ИТАЛИЈА НИКАД НИЈЕ БИЛА БЛИЖА: Шпагете карбонара, уживање у сваком залогају

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 200 г шпагета

- 150 г меснате сланине

- 2 кашике маслиновог уља

- 2 жуманца

- 2 дл киселе павлаке

- 1 чен белог лука

- по укусу бибер, со, сецкани першун

- мало ренданог пармезана

Припрема:

У кипућу, предходно посољену воду, ставите шпагете да се кувају. Истовремено, на две кашике маслиновог уља пропржите ситно сецкану сланину, док не порумени и не постане благо хрскава - потребно јој је око пет минута. Пред сам крај, додајте пропасиран чен белог лука и промешајте. У посебној посуди добро измешајте жуманца са киселом павлаком, додајте першун, млевени бибер и мало соли. Ову смесу сипајте у тигањ са динстаном сланином и мешајте док не прокључа - око два минута, и одмах склоните са ватре. За то време би требало да су и шпагете готове. Процедите их и сипајте у већу, дубљу чинију. Прелијте их сосом и добро измешајте, да би се све добро сјединило. Приликом сервирања поспите прстохватом сувог или свежег уситњеног першуна.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.

30. 04. 2025. у 16:55

Коментари (0)

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања  (ВИДЕО)