РЕЦЕПТ ЗА НАПУЉСКЕ ЛАЗАЊЕ: Након којих нико не остаје гладан

Новости онлине

07. 04. 2025. у 08:30

Оригиналне напуљске лазање праве се са ћуфтицама, сиревима и јајима и идеалне су за ручак.

РЕЦЕПТ ЗА НАПУЉСКЕ ЛАЗАЊЕ: Након којих нико не остаје гладан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кашике уља
  • 12 кора за лазање
  • 4 тврдо кувана јајета, насецкана
  • 400 г моцареле, исечене на комаде
  • 200 г ситно наренданог пармезана
  • 200 г рикота сира
  • рукола, за украс

За сос:

  • 2 кашике маслиновог уља
  • 200 г кобасице, исечене на мале комаде
  • 1 л парадајз пасте

За ћуфте:

  • 1 кг мешавине млевеног меса
  • 100 г ситно наренданог пармезана
  • 100 г старог хлеба, грубо исецканог, натопљеног са 160 мл млека
  • 1 јаје

Припрема:

Како бисте направили ове лазање, прво направите сос. Загрејте уље у великој шерпи на јакој ватри. Додајте комадиће кобасице и пржите, повремено мешајући, 3-5 минута, док не порумене. Додајте парадајз пасту и оставите да проври. Смањите топлоту на ниску и кувајте, повремено мешајући, 15-20 минута, док се сос мало не згусне. Зачините по укусу.

У међувремену обложите плех папиром за печење. Ставите састојке за ћуфте у велику чинију, зачините по укусу и промешајте да се сједине. Разваљајте једну по једну кашичицу мешавине у куглице и ставите на припремљен плех. Оставите у фрижидеру 30 минута да се стегну. Загрејте 2 кашике уља у великом тигању на јакој ватри и пржите ћуфте 5-6 минута, док не порумене.

Затим обложите велики плех папиром за печење. Коре за лазање бланширајте у великом тигању са кључалом сланом водом, 30 секунди сваки, да мало омекша. Покапајте уљем, а затим ставите на припремљени плех. Загрејте рерну на 200°Ц. Подмажите подлогу и странице посуде за печење димензија 23 цм x 33 цм x 7 цм. Сипајте мало соса у подлогу посуде и распоредите. Покријте са 4 листа за лазање, тако да стану у један слој.

Премажите са једном трећином преосталог соса, а затим са једном трећином исеченог јајета, ћуфтама и сиревима. Поновите са преосталим састојцима још два пута, завршавајући сиревима разбацаним по врху. Покријте фолијом и пеците 45 минута, а затим скините фолију и пеците још 20 минута или док не порумени.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО Захарова упутила мистериозну поруку Западу

"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".

01. 11. 2025. у 19:52

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.

29. 10. 2025. у 16:17

АЦА УДАРИО НА НЕДУ: Родила се у ТРИ града - она је медицински феномен!

АЦА УДАРИО НА НЕДУ: Родила се у ТРИ града - она је медицински феномен!

ПЕВАЧ Аца Лукас поново је изазвао велику пажњу јавности када је гостовао у подкасту „Б-13“ код македонског шоумена Бојана Јовановског, познатијег као Боки 13, и жестоко критиковао певачицу Неду Украден. У свом препознатљивом стилу, без длаке на језику, Лукас је коментарисао, како тврди, „вишеструки идентитет“ своје колегинице.

04. 11. 2025. у 12:33

Коментари (0)

НАДА МАЦУРА ПОТПИСАЛА УГОВОР СА МИТРОВИЋЕМ Понуда је била добра