РЕЦЕПТ ЗА СКУШУ ПЕЧЕНУ У РЕРНИ: Једноставан и брз рецепт, идеалан је за оне који желе укусан оброк у свега 30 минута, уз минималне припреме
Скуша печена у рерни је брз и укусан оброк који је савршен за све љубитеље рибе.

Foto: Shutterstock
Уз само неколико једноставних састојака и минималну припрему, можете уживати у богатом укусу ове рибе, која је богата омега-3 масним киселинама и идеална за здраву исхрану. Овај рецепт траје свега 30 минута, а резултат је сочна и ароматична риба, идеална за брзи ручак или вечеру.
Састојци:
- 2 свеже скуше
- 2 чена белог лука
- сок од 1 лимуна
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица морске соли
- ½ кашичице бибера
- ½ кашичице мајчине душице
- ½ кашичице млевене црвене паприке
- 1 веза першуна ситно сецкана
- 1 црвени лук
Припрема:
Рибу очистити, опрати и осушити папирним убрусом. У чинији помешати маслиново уље, лимунов сок, исецкан бели лук, со, бибер, мајчину душицу и црвену паприку. Рибу премазати овом маринадом споља и изнутра, па оставити да одстоји 10-15 минута. У плех обложен папиром за печење ставити колутове црвеног лука, а преко њих положити скуше.
Пећи у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 20-25 минута, док не добије лепу златну корицу. Посути сецканим першуном и послужити уз кромпир салату, печено поврће или прилог по жељи.
(stvarukusa)

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)