РИБЉИ ПАПРИКАШ: Посно јело богатог укуса

Јована Васић

04. 03. 2025. у 09:00

Права гозба, а посна.

РИБЉИ ПАПРИКАШ: Посно јело богатог укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • смуђ 1 кг
  • пире од парадајза 1л
  • парадајз 500 г
  • црни лук 4 главице
  • љута зачинска паприка 1 кашичица
  • бели лук 5 ченова
  • слатка зачинска паприка 1 кашика
  • лимун 1
  • со по укусу
  • бибер по укусу

Припрема:

Смуђа добро очистите, одсеците му пераја, распорите га, изнутрице избаците и добро га исперите. Ако је смуђ већи, исеците га на четири једнака дела, а ако је мањи, на два. Рибу прелијте лимуновим соком и оставите да одлежи 30 минута. За то време у шерпу налијте уље, а кад се загреје, на њему пропржите ситно сецкани црни лук. Кад лук порумени, додајте ситно сецкани парадајз, а затим и пире од парадајза. Све крчкајте 20 минута, па онда додајте комаде рибе, ситно сецкани бели лук и зачине. Паприкаш крчкајте још 20 минута и служите док је топао.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

THE DORCOL RESIDENCE ПРЕДСТАВЉЕН НА ДОГАЂАЈУ ГОДИНЕ: Нови стандард луксузног становања у Београду