ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Једно од омиљених домаћих јела

Јована Васић

10. 01. 2025. у 09:00

Направите на овај начин и уживаћете у савршеном укусу.

ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Једно од омиљених домаћих јела

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • Паприке средње величине 8 комада
  • Мешано млевено месо 500 г
  • Пиринач 1 шоља
  • Црни лук 1 главица
  • Бели лук 2 чена
  • 1 Јаје
  • Уље 2 кашике
  • Со и бибер по укусу
  • Алева паприка 1 кашичица
  • Сецкани першун 1 кашика
  • Сок од парадајза 500 мл
  • Брашно 1 кашика

Припрема:

Оперите паприке, одсеците им врхове и очистите их од семенки. Врхове сачувајте јер ће вам послужити као поклопци. У тигању загрејте уље и пропржите црни лук док не постане стакласт. Додајте бели лук и пржите још минут. У великој посуди помешајте млевено месо, пропржени лук и бели лук, пиринач, јаје, со, бибер, алеву паприку и першун. Добро измешајте док се сви састојци не сједине. Напуните сваку паприку припремљеним филом и покријте их сачуваним врховима.

У великом лонцу поређајте пуњене паприке усправно. У посебној посуди помешајте парадајз сок, брашно, мало соли и бибера. Добро измешајте да нема грудвица. Прелијте паприке припремљеним парадајз сосом. Додајте довољно воде да паприке буду скоро потпуно потопљене. Кувајте на средњој температури око 1-1,5 сат, док паприке не омекшају и пиринач не буде скуван.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ДОБРА ВЕСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Попусти у продавницама до 6.500 динара - ево како да их добијете