ПРЕДЛОГ ЗА ОДЛИЧАН РУЧАК: Запечене крменадле са кромпиром

Јована Васић

09. 01. 2025. у 09:00

Крменадле запечене са кромпиром су право зимско јело, врло издашно и ароматично.

ПРЕДЛОГ ЗА ОДЛИЧАН РУЧАК: Запечене крменадле са кромпиром

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 800 г крменадли, око 200 г свака
  • 800 г кромпира, пресеченог на пола
  • 1 кашика уља
  • со и бибер
  • За зачине:
  • 2 кашике кечапа
  • 1 кашика соја соса
  • 2 кашике смеђег шећера
  • 1 кашика уља
  • 1 чен белог лука, врло ситно насецканог
  • 2 кашичице јабуковог сирћета

Припрема:

За ове крменадле загрејте рерну на 220 степени. Распоредите исецкани кромпир промешан са уљем на плех за печење и поспите га сољу и бибером. Ставите у рерну да се пече 15 минута. У међувремену, помешајте све зачине у посуди.

Премажите том смесом зачина крменадле са обе стране, и оставите мало за подливање. Извадите плех из рерне. Промешајте кромпир, а затим ставите свињетину у плех и убаците плех на горњу решетку у рерни. Пеците 15 минута.

Окрените крменадле након 15 минута и прелијте по кашичицом соса. Пеците 7-10 минута док се не карамелизује. Извадите из рерне. Помоћу кашике подлијте соковима из плеха па вратите у рерну на још пар минута.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ДОБРА ВЕСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Попусти у продавницама до 6.500 динара - ево како да их добијете