ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ: Сочне и сласне, нећете ни приметити да недостаје месо

Јована Васић

30. 12. 2024. у 07:00

Овај рецепт за пуњене тиквице са пиринчем и поврћем је укусан, здрав и савршен за посне дане!

ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ: Сочне и сласне, нећете ни приметити да недостаје месо

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • мале округле тиквице
  • 1 шоља пиринча
  • 1 црвени лук
  • 200 г шампињона 
  • 2 шаргарепе
  • 2 свежа парадајза
  • со, бибер и зачини по укусу (першун, оригано, мајчина душица)
  • маслиново уље за пржење

Припрема:

Оперите тиквице, одсеците врх и издубите средину кашиком. Пиринач скувајте и оставите да се охлади. На мало маслиновог уља пропржите ситно исецкани лук, додајте исецкане шампињоне и шаргарепу, па пржите још 5 минута док поврће не омекша. Затим, додајте кувани пиринач, парадајз, зачине по укусу. Све добро промешајте и кувајте још 5 минута.

Тиквице напуните припремљеним филом па их ставите у претходно загрејану рерну на 180°С и пеците око 25-30 минута, док тиквице не постану мекане и благо запечене.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

МЛАДИ СРБИН ЗАПРЕПАСТИО АМЕРИКУ! Шутира боље од свих Срба - и не, није син Пеђе Стојаковића (ВИДЕО)