РЕЦЕПТ ЗА СЛАТКИ КУПУС СА МЕСОМ: Уживаћете у сваком залогају
Слатки купус спада у чорбаста јела која се или обожавају или одбацују већ због мириса, али уз пажљиво биране зачине и квалитетну припрему, постићи ћете феноменалан укус.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кг купуса
- 150 г црног лука
- 300 г шаргарепе
- 400 г пилетине
- 4 кашике уља
- 1 кашичица соли
- 1,5 кашичица сувог зачина
- 1/2 кашичице млевене паприке
- 1/2 кашичице бибера
- вода по потреби (250-800 мл)
Припрема:
Ситно исецкајте црни лук и шаргарепу, па продинстајте црни лук док не буде стакласт. Потом додајте шаргарепу и посолите и оставите да се крчка 3-4 минута поклопљено.
Убаците добро опрано пилеће месо исечено на мање комаде.
Убаците половину исеченог купуса, промешајте, па ставите поклопац и динстајте 3-4 минута.
Затим додајте све зачине, промешајте, динстајте још 3 минута, па додајте и остатак купуса, промешајте и поклопите. Оставите да се крчка 5-10 минута, све док има воде коју ће пустити купус.
Након тога налијте 250-300 мл воде, промешајте, вратите поклопац и кувајте око 20 минута, па додајте пола литра воде и оставите да кува 10-15 минута.
Служите уз крутоне и много салате.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋИ МЛИНЦИ СА ПИЛЕТИНОМ: Рецепт за брзински ручак за целу породицу
11. 12. 2024. у 11:12

ПОСНЕ ЛОВАЧКЕ ШНИЦЛЕ: Укусне су баш као и обичне, спремају се лако и брзо
10. 12. 2024. у 11:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)