ПРАВИ ГУРМАНСКИ РУЧАК: Запечени кромпир са сиром и сланином

Новости онлине

02. 12. 2024. у 09:00

Јела са кромпиром нам никада неће досадити.

ПРАВИ ГУРМАНСКИ РУЧАК: Запечени кромпир са сиром и сланином

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 3 већа кромпира
  • 6 шнита сланине
  • 100 г чедар сира
  • 6 јаја
  • 2 кашике сецканог лука

Припрема:

Ољуштите кромпир, а затим исеците сваки напола по ширини. Уколико имате млад кромпир, не морате да га љуштите. Издубите га са шире стране, а са супротне стране изравнајте тако да издубљена корпица може да стоји. Пазите да не пробушите дно корпице. Како који издубите ставите у воду да не промени боју. Оцедите и ређајте корпице по плеху с отвором надоле. Око сваког издубљеног кромпира обмотајте комад сланине и фиксирајте је чачкалицом. Пеците 45 минута на 200 степени док сланина не постане хрскава. Кад се мало охлади, на дно кромпира ставите чедар, па одозго по јаје у сваку корпицу. Одозго поспите луком и пеците од 6 до 12 минута на 180 степени.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

THE DORCOL RESIDENCE ПРЕДСТАВЉЕН НА ДОГАЂАЈУ ГОДИНЕ: Нови стандард луксузног становања у Београду