ГУРМАНЛУК ЗА ПЕТИЦУ: Преукусне телеће шницле у вину

Новости онлине

19. 09. 2024. у 13:14

Телеће шницле су уз додатак вина и бујона много сочније.

ГУРМАНЛУК ЗА ПЕТИЦУ: Преукусне телеће шницле у вину

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 6-7 великих телећих шницли, преполовљених
  • 170 г белог брашна
  • 2 јајета
  • ½ кашике мешавине сувих зачина
  • Уље
  • 3-4 чена белог лука, ситно исецкана
  • 2 кашике ситно исецканог першуна
  • 200 мл црног вина
  • 200 мл говеђег бујона

Припрема:

За телеће шницле, у средњој посуди за мешање умутите јаја и помешајте са мешавином сувих зачина. Сипајте брашно у другу посуду за мешање средње величине. Загрејте велику количину уља у великом, дубоком тигању, на високој тепмератури. Загрејте рерну на 250 °C.

Сваку половину шницле прво умочите у брашно, а затим у јаја. Пажљиво ставите у тигањ. Пржите и окрените након два минута. Након отприлике 4-5 минута, искључите ватру и извадите шницле из тигања.

У ватросталној посуди сложите шницле у редове. Између сваког реда поређајте бели лук и першун. Након тога, месо равномерно прелијте црвеним вином и након тога говеђим бујоном. Покријте посуду и ставите у рерну. Пеците покривено 20 минута. Откријте и пеците још 10 минута. Сервирајте топло.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

THE DORCOL RESIDENCE ПРЕДСТАВЉЕН НА ДОГАЂАЈУ ГОДИНЕ: Нови стандард луксузног становања у Београду