СУВЛАКИ: Грчки ражњићи, сочни и ароматични

Новости онлине

04. 09. 2024. у 13:53

Сувлаки је чувено традиционално грчко јело и најчешће се служи уз цацики салату.

СУВЛАКИ: Грчки ражњићи, сочни и ароматични

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг меса по избору
  • 1 шоља сувог црвеног вина
  • 3-4 чена белог лука
  • 1 кашика оригана
  • 1/2 шоље маслиновог уља
  • сок од једног лимуна
  • 1 кашика соли 
  • бибер по укусу
  • неколико зелених паприка
  • 200 г шампињона
  • 200 г чери парадајза

Припрема:

У већи суд (никако метални) сипајте вино, оригано, сок од лимуна, со, бибер и маслиново уље. Додајте месо сечено на коцке и промешајте. Добро покријте пластичном фолијом, па оставите да се маринира најмање осам сати, најбоље преко ноћи. Промешајте више пута за то време, да би месо добро упило маринаду. Набодите комаде меса на уљем подмазане штапиће за роштиљ, а између коцки меса набодите покоје парче паприке, шампињоне и  чери парадајза. Пеците на умереној ватри, повремено преливајући преосталом маринадом коју сте претходно прокували пар минута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

THE DORCOL RESIDENCE ПРЕДСТАВЉЕН НА ДОГАЂАЈУ ГОДИНЕ: Нови стандард луксузног становања у Београду