СУВЛАКИ: Грчки ражњићи, сочни и ароматични
Сувлаки је чувено традиционално грчко јело и најчешће се служи уз цацики салату.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг меса по избору
- 1 шоља сувог црвеног вина
- 3-4 чена белог лука
- 1 кашика оригана
- 1/2 шоље маслиновог уља
- сок од једног лимуна
- 1 кашика соли
- бибер по укусу
- неколико зелених паприка
- 200 г шампињона
- 200 г чери парадајза
Припрема:
У већи суд (никако метални) сипајте вино, оригано, сок од лимуна, со, бибер и маслиново уље. Додајте месо сечено на коцке и промешајте. Добро покријте пластичном фолијом, па оставите да се маринира најмање осам сати, најбоље преко ноћи. Промешајте више пута за то време, да би месо добро упило маринаду. Набодите комаде меса на уљем подмазане штапиће за роштиљ, а између коцки меса набодите покоје парче паприке, шампињоне и чери парадајза. Пеците на умереној ватри, повремено преливајући преосталом маринадом коју сте претходно прокували пар минута.
Препоручујемо
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
СРПКИЊА КОЈА ЈЕ ОЧАРАЛА МУСОЛИНИЈА Одбила италијанско држављанство: "На дну моје душе - Српство"
ТОКОМ изложбе у Риму 1935. године, где је Милена Павловић излагала са италијанским уметницима, Мусолини је препознао њено презиме и застао да је упозна.
05. 11. 2025. у 08:43
Коментари (0)