ПАТЛИЏАН ПОХОВАН У РЕРНИ: Мало сусама и пармезана чине чудо од укуса

Новости онлине

12. 08. 2024. у 10:23

Споља хрскаве, а изнутра сочне кришке патлиџана постаће вам омиљено јело, нарочито што се припрема без много уље, у рерни.

ПАТЛИЏАН ПОХОВАН У РЕРНИ: Мало сусама и пармезана чине чудо од укуса

Foto: Printskrin/Zorica Stajić

Састојци:

  • плави патлиџан 2 комада
  • јаја 4 комада
  • пармезан 150 г
  • сусам 2 кашике
  • презле 6 кашика
  • брашно по потреби
  • со по укусу
  • уље 4 кашике

Припрема:

Патлиџане оперите, осушите и исеците на плошке уздуж, или на колутове ако вам више одговара. Ако патлиџан није горак, а већина нових сорти није, можете да избегнете онај корак са сољењем, прањем и сушењем кришки.

Измешајте брашно, презле, 100 грама ренданог пармезана и сусам, а одвојено умутите јаја и посолите их. Патлиџан умочите у јаја, мешавину са пармезаном, опет у јаја и на крају у мешавину. Ређајте у плех обложен пек-папиром, на сваку ставите коју кап уља и пеците око 30 минута у рерни загрејаној на 180 степени.

Послужите са руколом и танким комадима пармезана, уз сос од јогурта или кечапа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

ТЕЖАК ЖРЕБ ЗА ПАРТИЗАН! Црно-бели извукли најтежег могућег ривала у првом колу квалификација за Лигу Европе