ПАТЛИЏАН ПОХОВАН У РЕРНИ: Мало сусама и пармезана чине чудо од укуса
Споља хрскаве, а изнутра сочне кришке патлиџана постаће вам омиљено јело, нарочито што се припрема без много уље, у рерни.

Foto: Printskrin/Zorica Stajić
Састојци:
- плави патлиџан 2 комада
- јаја 4 комада
- пармезан 150 г
- сусам 2 кашике
- презле 6 кашика
- брашно по потреби
- со по укусу
- уље 4 кашике
Припрема:
Патлиџане оперите, осушите и исеците на плошке уздуж, или на колутове ако вам више одговара. Ако патлиџан није горак, а већина нових сорти није, можете да избегнете онај корак са сољењем, прањем и сушењем кришки.
Измешајте брашно, презле, 100 грама ренданог пармезана и сусам, а одвојено умутите јаја и посолите их. Патлиџан умочите у јаја, мешавину са пармезаном, опет у јаја и на крају у мешавину. Ређајте у плех обложен пек-папиром, на сваку ставите коју кап уља и пеците око 30 минута у рерни загрејаној на 180 степени.
Послужите са руколом и танким комадима пармезана, уз сос од јогурта или кечапа.
Препоручујемо

"ДОБРО СМО УПОЗНАТИ СА ДОГАЂАЈИМА У СРБИЈИ" Медведев оптужио Запад за организовање протеста у другим земљама
ЗАМЕНИК председника Савета безбедности Русије и председник странке Јединствена Русија Дмитриј Медведев оптужио је данас западне земље да организују протесте и мешају се у изборне процесе других земаља да би одржале своју доминацију.
31. 07. 2025. у 17:01

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

СРПСКА СНАЈА ИЗ ЗАМБИЈЕ Описала свој прелазак у православље: "У почетку, неке ствари биле су ми ЧУДНЕ"
ПАТРИЦИЈА Каунда из Замбије пре неколико година заљубила се у младића из Србије, а због њега се доселила у нашу земљу, па чак и променила веру.
02. 08. 2025. у 11:32
Коментари (0)