САТАРАШ СА ТИКВИЦАМА: Испробајте традиционално јело на мало другачији начин
САТАРАШ је старинско јело које се прави од пар јефтиних састојака.
Данас постоје различити рецепти за ово једноставно јело, а ми вам доносимо најбољи. Направите сатараш са тиквицама чија је сезона такође на пролеће. Можете да додате још неко поврће по жељи, али и ово је сасвим довољно за један лагани ручак.
Састојци за сатараш са тиквицама:
- 1 тиквица
- 1/2 црвеног лука
- 1 бели лук
- 2 слатке паприке
- 1 шаргарепа
- 1 парадајз
- маслиново уље
- 3 кашике парадајз пиреа
- 2 јајета
- 1 кашичица италијанског зачина
Припрема сатараша са тиквицама:
Тиквице исеците на коцкице, па посолите и промешајте. Оставите да одстоје 10 минута, па процедите вишак воде. У тигању загрејте мало маслиновог уља, па пропржите љубичасти лук исечен на ребарца, као и млевени бели лук. Када омекша додајте паприке исечене на траке, као и рендану шаргарепу. Посолите, промешајте и поклопите. Динстајте 5 минута, па додајте процеђене тиквице. Поклопите и кувајте док поврће не омекша. Затим додајте исецкан парадајз и парадајз сос. Промешајте, па додајте умућена јаја која сте зачинили по жељи. Кувајте док и јаја не буду готова, уз повремено мешање.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ" Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца
СЛУШАЈТЕ председника Србије и његову искрену оцену ситуације у Украјини, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу, цитирајући председника Србије Александра Вучића.
16. 06. 2024. у 14:34
НЕ СМИРУЈЕ СЕ СИТУАЦИЈА ШИРОМ НЕМАЧКЕ! Стигло ново упозорење: Навијачи што пре да напусте подручје, тамо није безбедно
ЕВРОПСКО првенство у фудбалу само што је почело, а не престају хаотичне ситуације на улицама широм Немачке.
16. 06. 2024. у 14:14
ТАЊА РАЂЕНОВИЋ КУПИЛА ХОТЕЛ НА МОРУ: "Коначно сам остварила сан"
"ТО НАМ је била жеља."
15. 06. 2024. у 15:37
Коментари (0)