ИТАЛИЈАНСКИ СКАЛОПИНИ: Гурмански ручак којем нико не може одолети

Новости онлине

14. 05. 2024. у 18:00

Једноставно јело које може да послужи и као ручак и као вечера - спрема се лако и веома брзо.

ИТАЛИЈАНСКИ СКАЛОПИНИ: Гурмански ручак којем нико не може одолети

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 пара пилећег белог меса
  • 1 чен белог лука
  • пола главице црног лука
  • везица свежег першуна
  • паковање печурака
  • 2 кашике маслаца или масти
  • брашно
  • сок од пола лимуна
  • 100 мл пилећег бујона
  • 100 мл сувог белог вина
  • 150 мл павлаке за кување

Припрема:

Пилетину истањите на танке шницле, па је лагано излупајте. Брашно и со промешајте па уваљајте пилеће шницле и пржите на мало масти или маслаца. Када се пилетина испржи склоните је са рингле. У тигању у којем сте пржили пилетину, додајте црни и бели лук, ситно сецкан, а потом и печурке. Када се све продинста, додајте пилећи бујон, сок од пола лимуна и бело суво вино. Шницле вратите у сос од печурака. Све динстајте око пола сата на лаганој ватри. Додајте павлаку за кување и ситно сецкан першун. Након што проври, склоните са рингле и уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ЦЕО СВЕТ СЕ СМЕЈЕ ХРВАТИМА: Ево шта су данас урадили навијачи у Хрватској - и тиме се хвале (ФОТО)