НАЈБОЉИ ОРИГИНАЛНИ ЋЕВАПИ: Рецепт више није тајна
Уколико волите да једете ћевапе сигурно знате да они нису исти на сваком месту.
Foto: Shutterstock
Разликују се од ресторана до ресторана, а од сада више не морате излазите из куће како бисте уживали у њима, већ их можете направити сами.
Састојци:
- 1,5 кг млевене јунетине
- ½ кг јагњетине
- 4 чена белог лука
- 2% од укупне количине меса соли
- 2 кашичице соде бикарбоне
Припрема:
Месо исечено на коцкице добро посолите, измешајте и прелијте са око 100 мл воде и белог лука које сте раније прокували. Смесу измешајте и оставите преко ноћи у фрижидеру.
Сутрадан смесу самељите у машини за месо два пута, оставите да стоји неколико сати на собној температури, а затим ставите у фрижидер. Пре него кренете да обликујете ћевапе у смесу умешајте соду бикарбону и то је то. Уживајте у укусним и сочним ћевапима. (trpeza)
Препоручујемо
ПИЛЕЋИ РАЖЊИЋИ СА ПОВРЋЕМ: Неодољиви и сочни, лако се праве, а деци су најзанимљивији
25. 04. 2024. у 09:00
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
СРПКИЊА КОЈА ЈЕ ОЧАРАЛА МУСОЛИНИЈА Одбила италијанско држављанство: "На дну моје душе - Српство"
ТОКОМ изложбе у Риму 1935. године, где је Милена Павловић излагала са италијанским уметницима, Мусолини је препознао њено презиме и застао да је упозна.
05. 11. 2025. у 08:43
Коментари (0)