ЈЕЛО САЧУВАНО ОД ЗАБОРАВА: Јанија изванредно јело за љубитеље домаће кухиње

Новости онлине

23. 04. 2024. у 19:44

Идеалан оброк за целу породицу.

ЈЕЛО САЧУВАНО ОД ЗАБОРАВА: Јанија изванредно јело за љубитеље домаће кухиње

Foto: Jutjub/Printskrin/Pametni Recepti

Састојци:

  • 1кг свињског меса
  • 1 шоља уља
  • 1 кашика парадајз пиреа
  • 2 кашике брашна
  • 1 кашичица млевене паприке
  • 10 зрна бибера
  • 2 ловорова листа
  • 1 љута паприка
  • 1 кашичица соли

Припрема:

Исеците месо на крупније комаде, угрејте уље и пржите док не испари сок из меса. Извадите месо и у истој масти пржите 2 главице ситно исецканог лука, додајте парадајз пире, помешан са мало воде и млевену паприку, па промешајте.

Додајте пржено месо и сипајте топлу воду, посолите и додајте зрна бибера и ловорове листове, па кувајте на тихој ватри док месо не омекша и додајте преостали лук, исечен на полумесеце.

Кад лук омекша, додајте и љуту паприку. Пре него што скинете јело са ватре, додајте мало препеченог брашна, помешаног са водом, промешајте и кад се згусне и проври, скините готово јело.

Сервирајте топло.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.

18. 05. 2024. у 09:45

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

ШОК: Фудбалер Србије се опростио од репрезентације