РИБЉЕ ЋУФТЕ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Укусно посно јело које ће задовољити и непца најзахтевнијих
Рибље ћуфте су идеална замена за оне од јунећег или свињског меса, посебно у данима поста.

Фото Shutterstock
Да вам се не би распадале током печења, у њих додајте гриз који ће лепо повезати састојке.
Састојци:
- 1 кг беле рибе
- 1 главица црног лука
- 1 црвена паприка
- 2 чена белог лука
- 100 г презли
- 40 г гриза
- 2 кришке старог хлеба
- 200 мл парадајз сока
- со, бибер
Припрема:
У лонац сипајте воду, додајте кашику соли, па ставите рибу да се кува 15 минута. Након тога рибу извадите из воде, и самељите уколико сте користили филете, а уколико сте користили целу рибу прво је очистите од костију и коже. Паприку, црни и бели лук исецкајте на коцкице. У загрејан тигањ сипајте уље, додајте црни лук, паприку и мало воде, па све динстајте 10 минута, а онда додајте рибу и промешајте све заједно. Затим, у тигањ додајте бели лук, со, бибер и зачине по укусу. Хлеб исецкајте што ситније можете, па додајте у тигањ. Сипајте око 50 мл воде, па додајте презле и гриз. Све заједно промешајте и пржите још пет минута. Смесу оставите да се охлади, а онда од ње правите ћуфте. У загрејан тигањ сипајте мало уља, па спуштајте ћуфте и пржите их док не добију златну боју. Температуру смањите на минимум, па ћуфте залијте парадајз соком и кувајте пет минута.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РИЖОТО СА ЛИГЊАМА КАКАВ ДО САДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршен ручак за целу породицу
20. 03. 2024. у 11:00

"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
07. 03. 2024. у 10:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)