СА МЕСОМ, СОЧНО ЈЕЛО ЗА ПРАВО ЗАДОВОЉСТВО: Пуњени патлиџан

Novosti online

12. 03. 2024. у 11:12

САВРШЕН спој поврћа и меса даће целом јелу неодољиву арому.

СА МЕСОМ, СОЧНО ЈЕЛО ЗА ПРАВО ЗАДОВОЉСТВО: Пуњени патлиџан

Фото Shutterstock

Састојци:

* 2 плава патлиџана

* 1 главица црног лука
* 200 г млевеног меса
* 3 кашике пиринча
* пола кашичице бибера 
* пола кашичице босиљка
* 2 чена белог лука
* 1 дцл сока од парадајза 
* со по укусу
* 1 јаје 
* 1 дцл киселе павлаке
* пармезан по укусу
* чери парадајз 
* першун по укусу
* маслиново уље по укусу

Припрема:

Рерну загрејте на 220 степени.

Очистите и оперите патлиџан.

Пресеците га напола па му издубите средину. Сипајте маслиново уље у загрејан тигањ па пропржите очишћен и ситно сецкан црни лук. Додајте млевено месо, ситно исецкану средину патлиџана која је издубљена, посолите, побиберите, додајте босиљак, ситно сецкан бели лук, три кашике скуваног пиринча.

Онда сипајте парадајз, измешајте и још мало динстајте.

Напуните патлиџане припремљеним филом. Ставите патлиџане у ватросталну чинију, прекријте фолијом и пеците у претходно загрејаној рерни 20 минута на 220 степени.

Затим скините фолију, па прелијте патлиџане мешавином умућеног јајета и павлаке и наставите печење док прелив не порумени. Поспите патлиџане ренданим пармезаном. Украсите чери парадајзом и першуном.

Служите топло.

Пријатно!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПИСМЕНИ ЗАДАТАК О КОМЕ ПРИЧА СРБИЈА: Ђак је одабрао да пише овој значајној личности, ево коју оцену је добио