ПРОЈАРА СА СЛАНИНОМ И ПЕЧЕНОМ ПАПРИКОМ: Прави гурмански специјалитет
Данас постоји милион рецепата за пројару, а ми вам доносимо прави домаћински са сланином, печеном паприком и ароматичним белим луком. Овако припремљена пројара ће се свима допасти, а због јогурта ће бити и мекана.

Фото Printskrin Youtube
Састојци:
- 200 г кукурузног брашна
- 100 г брашна
- 200 мл киселе воде
- 200 мл јогурта
- 4 јајета
- 100 мл уља
- 1 кесица прашка за пециво
- 200 г сланине
- 3 печене паприке
- 4 чена белог лука
Припрема:
У посуди помешајте обе врсте брашна и додајте прашак за пециво. Затим сипајте киселу воду, јогурт, уље и додајте јаја. Добро сједините да добијете глатку смесу. Затим у смесу додајте сецкану сланину коју сте претходно пропржили у сувом тигању, сецкану печену паприку и млевени бели лук. Лепо промешајте.
Добијену смесу за пројару сипајте у науљену тепсију, а ако желите да буду у облику мафина, смесу сипајте у калуп за мафине. Ако желите можете преко да поспете и мало ренданог сира.
Пеците пројару у загрејаној рерни на 200°С тачно 10 минута, а онда смањите температуру на 180°С и пеците још 20 минута.
(stvarukusa/mondo)
Препоручујемо

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)