КАО СТВОРЕНЕ ЗА НЕДЕЉНИ РУЧАК: Ћуфте на италијански начин
ДАНАС су ћуфте уобичајено јело које се воли широм света.
Састојци:
* шпагете, 1 паковање
ЗА ЋУФТЕ:
* јунеће млевено месо, 500 гр
* црни лук, 1 главица
* бели лук, 3 чена
* јаја, 1 ком
* рендани пармезан, 2 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* маслиново уље, по потреби
* першун, по укусу
* босиљак, по укусу
ЗА СОС:
* густи парадајз, 500 мл
* бели лук, 2 чена
* маслиново уље по потреби
* италијанска мешавина зачина (босиљак, мајчина душица и оригано), по жељи
* чили, по жељи
Припрема:
У чинији сједините презле, нарендан црни лук и пропасиран бели лук. Додајте месо, пармезан и све остале састојке осим уља, па све добро измесите рукама.
Од смесе обликујте округле ћуфтице уједначене величине и пржите их на загрејаном маслиновом уљу. Док се ћуфтице прже, повремено протресите тигањ да се са свих страна лепо запеку, али не сасвим. Пребаците их у тањир, па у исти тигањ додајте још мало маслиновог уља и пропржите црни и бели лук. Додајте остале састојке и крчкајте на умереној температури. Кад се сос лепо згусне, убаците ћуфте и кувајте око 10 минута.
Зачините по укусу. Сервирајте са скуваним шпагетама.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗЕЛЕНИ УЖИТАК: Рецепт за освежавајућу чорбу од тиквица и сочива
01. 03. 2024. у 10:00
"ЕУФОРИЈА" СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за неодољиви колач који одузима дах
01. 03. 2024. у 15:00
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)