САВРШЕНО АРОМАТИЧНА, ИДУ УЗ НЕОДОЉИВ СОС И БРЗО СЕ ПРАВЕ: Пилећа крилца из тигања, а као са роштиља
ЕВО како да направите пилећа крилца на жару!

Фото Shutterstock
Састојци:
* корица од 1 лимуна
* 2 кашичице соли
* 1 кашичица љуте паприке
* 1 кашичица белог лука у праху
* 1 кашичица црног лука у праху
* 1 кашичица сушеног мајчине душице
* прстохват бибера
* 900 г пилећих крилаца
* уље
* 120 г мајонеза
* сок од 1/2 лимуна
* 1 кашичица сенфа
* 2 кашичица рена
* 2 кашичица свеже сецканог влашца (врста лука)
* 1 кашичица љутог соса
Рецепт за пилећа крилца на жару:
Корак 1:
Припремите пилећа крилца
За пилећа крилца на жару у средњој чинији умутите лимунову корицу, со, љуту паприку, бели лук у праху, црни лук у праху, мајчину душицу и бибер. Осушите пилећа крилца и ставите у велику чинију. Додајте мешавину зачина и премажите крилца.
Корак 2:
Пеците крилца
Загрејте тигањ на средњој температури шпорета. Премажите тигањ уљем. Додајте крилца и пржите, повремено мешајући, док кожа не постане хрскава и месо не буде печено, 15 до 20 минута.
Корак 3:
Направите сос
У средњој чинији умутите мајонез, лимунов сок, сенф, рен, влашац (врста лука) и љути сос.
Послужите крилца топла са сосом за умакање. Уживајте у пилећим крилцима на жару!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОВО ЈЕ ИДЕАЛАН РЕЦЕПТ ЗА ШТЕДЉИВЕ ДОМАЋИЦЕ: Џигерица печена са јабукама (ВИДЕО)
27. 02. 2024. у 10:00

УКУС ЈЕ ЕГЗОТИЧАН И БОГАТ: Пилетина са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом
26. 02. 2024. у 10:37

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)