ТОПЛО ЈЕЛО ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Најбољи говеђи паприкаш са пецивом
НАЈБОЉИ говеђи паприкаш са пецивом се једноставно прави, од готовог говеђег печења, уз додатак печеног лиснатог теста и мешавину поврћа.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 1 лист замрзнутог лиснатог теста, одмрзнут
* 430 г говеђег печења
* 400 г парадајза исеченог на коцкице, неоцеђеног
* 450 г смрзнутог поврц́а
* 3/4 кашичице бибера
* 2 кашике кукурузног скроба
* 150 мл воде
Рецепт за најбољи говеђи паприкаш са пецивом:
Корак 1:
Загрејте рерну
За најбољи говеђи паприкаш са пецивом, загрејте рерну на 200°. Раздвојите лиснато тесто и исеците 4 круга. Ставите на подмазан плех. Пеците до златно смеђе боје, 14-16 минута.
Корак 2:
Прокувајте говедину
У међувремену, исецкајте говедину; пребаците у велики лонац. Додајте парадајз, поврће и бибер; доведите до кључања. У малој посуди помешајте кукурузни скроб и воду док смеса не постане глатка. Убаците у мешавину говедине. Вратите да проври уз стално мешање. Кувајте и мешајте док се не згусне, 1-2 минута.
Корак 3:
Сервирајте са пецивом
Сервирајте говеђи паприкаш и преко сваке порције ставите печено лиснато тесто. Уживајте у најбољем говеђем паприкашу са пецивом.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)