ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ НА СВАКОМ СТОЛУ: Мусака са киселим купусом

Novosti online

15. 02. 2024. у 20:30

ОД свега се може направити мусака, а ова је савршена јер се између два слоја кромпира ставља купус и још неки мирисни састојци.

ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ НА СВАКОМ СТОЛУ: Мусака са киселим купусом

Foto: Printskrin Youtube/Бебина кухиња

Састојци:

* кромпир, већи, 4 комада

* сува сланина, 200 г
* кисели купус, 1 главица
* црни лук, 2 главице
* пиринач, 80 г
* уље, 100 мл
* ловор, 3 листа
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* зачинска паприка, 1 кашичица

Припрема:

Ставите кромпир да се кува у љусци. На загрејаном уљу пропржите исецкан црни лук, листове ловора и ситно насецкану сланину. Пржите док све не порумени, па посолите, поспите сувим биљним зачином, бибером и зачинском паприком. Кисели купус исеците на танке резанце, па додајте у испржену смесу и убаците пиринач. Напола скуван кромпир ољуштите, исеците га на колутове, па на дно плеха поређајте половину колутова кромпира. Преко ставите кисели купус који сте добро промешали и извадили ловор, поспите зачинском паприком и пеците у рерни на средњој температури док купус не омекша.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)