ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ НА СВАКОМ СТОЛУ: Мусака са киселим купусом
ОД свега се може направити мусака, а ова је савршена јер се између два слоја кромпира ставља купус и још неки мирисни састојци.

Foto: Printskrin Youtube/Бебина кухиња
Састојци:
* кромпир, већи, 4 комада
* сува сланина, 200 г
* кисели купус, 1 главица
* црни лук, 2 главице
* пиринач, 80 г
* уље, 100 мл
* ловор, 3 листа
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* зачинска паприка, 1 кашичица
Припрема:
Ставите кромпир да се кува у љусци. На загрејаном уљу пропржите исецкан црни лук, листове ловора и ситно насецкану сланину. Пржите док све не порумени, па посолите, поспите сувим биљним зачином, бибером и зачинском паприком. Кисели купус исеците на танке резанце, па додајте у испржену смесу и убаците пиринач. Напола скуван кромпир ољуштите, исеците га на колутове, па на дно плеха поређајте половину колутова кромпира. Преко ставите кисели купус који сте добро промешали и извадили ловор, поспите зачинском паприком и пеците у рерни на средњој температури док купус не омекша.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАРОЧИТО ЈЕ ПОГОДНО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ: Одресци карфиола са путером од капара и презлом
06. 02. 2024. у 09:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)