ГУРМАНСКА РАПСОДИЈА КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Мексичке кесадиље, прави рај за непца

Novosti online

07. 02. 2024. у 10:13

КЛАСИЧНО, традиционално јело мексичке кухиње састоји се од тортиље са сиром и најчешће месом и зачинима.

ГУРМАНСКА РАПСОДИЈА КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Мексичке кесадиље, прави рај за непца

Фото Shutterstock

По оригиналном рецепту прави се од кукурузне тортиље, док постоје разне варијанте и са пшеничном. Овај феноменални, брзи оброк неће никога оставити равнодушним. Једино правило је да се конзумира одмах након прављења, јер се хлађењем губи укус.

Потребно:

* 4 тортиље

* 1 пилећи филе
* 300 г качкаваља
* 2 кашике маслиновог уља
* зачинска паприка
* со
* бибер

Фото Shutterstock

Припрема:

Исеците пилећи филе на тракице, па га зачините и пропржите на маслиновом уљу са свих страна да добије румену корицу. Тортиљу ставите у тигањ, па преко ње поспите један део наренданог качкаваља, ставите мало меса, одозго поново качкаваљ, па поклопите другом тортиљом. Пеците око 5 минута да се доња тортиља лепо запече и сир растопи, па полако окрените и запеците са друге стране. Понављајте поступак док не утрошите сав материјал.

На крају исеците тортиље на 4 дела и конзумирајте их топле. Додајте прелив или прилог по жељи.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)