УШТИПЦИ ОД ТИКВИЦА: Лаган рецепт идеалан за летњи оброк
ТИКВИЦЕ су доступне током целе године, те је штета не искористити их за спремање овог интересантног јела. Нискокалоричне су вредности, препуне Ц витамина, калијума, фосфора и селена. Данас вам доносимо један рецепт из бакине кухиње - уштипци од тиквица!

Фото: Пекселс
Заситни а ипак лаки за стомак, уштипци од тиквица су одличан избор! Лагани и ваздушасти, идеални су за доручак или ручак.
Састојци:
1 средња тиквица
2 јајета
око 20 кашика брашна
мало прашка за пециво
со
2 кашике киселе павлаке
Припрема:
Тиквицу изрендајте и посолите. Након десетак минута добро оцедите вишак воде. Умутите јаја и брашно и киселу павлаку. Додајте тиквице и прашак за пециво.

Фото: Пекселс
Тесто треба да је гушће него за палачинке. Загрејати уље и кашиком вадити тесто и сипати у врело уље.
Уколико припремате храну са мање уља, овако припремљену смесу можете испећи и у рерни на пек папиру.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАПРАВИТЕ САМСУ: Рецепт за традиционалну питу са сиром (ВИДЕО)
02. 08. 2023. у 07:00

НАПРАВИТЕ СОЧНИ ТАРТ ОД БРЕСКВЕ: Рецепт којем ћете се обавезно вратити поново
01. 08. 2023. у 20:50

ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД БОРОВНИЦЕ: Овај рецепт морате да испробате!
02. 08. 2023. у 18:15

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)